Vredesdienst in België

Vrijwilliger Laura Stöbener (links) in de Kazerne Dossin (foto: Sven Smets)

Vrijwilliger Laura Stöbener (links) in de Kazerne Dossin (foto: Sven Smets)

Elk jaar ontvangt ASF België gedurende twaalf maanden veertien Duitse vrijwilligers. Ze doen een vredesdienst in sociale, educatieve en historische projecten.

ASF België organiseert vredesdiensten in België in samenwerking met de Duitse organisatie Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (Aktie Teken van verzoening Vredesdiensten) en haar projectpartners in België. Momenteel is dit programma enkel toegankelijk voor mensen die in Duitsland wonen. Ben je woonachtig in België en wil je een vredesdienst in Duitsland doen? Lees dan hier meer over de mogelijkheden. 

Op 1 juli 2011 is in Duitsland de militaire dienstplicht afgeschaft. Voorheen konden Duitse jongeren met gewetensbezwaren opteren voor een vredesdienst met ASF in België, die vervolgens in Duitsland werd erkend als burgerdienst.

Momenteel verrichten twaalf Duitse vrijwilligers een vredesdienst in België. Ze zijn werkzaam in sociale, educatieve en historische projecten.

Klik hier om de lijst van de vredesdienstsprojecten in België bekijken.

Woon je in Duitsland en wil je weten hoe je je kunt solliciteren om een vredesdienst in België te doen? Kijk hier voor meer informatie.