Stappenplan

31 januari - deadline voor de sollicitatie

Stuur je sollicitatie vóór 31 januari naar het kantoor van ASF België.

Februari - Individuele sollicitatiegesprekken

Het is noodzakelijk dat je alle benodigde documenten en formulieren hebt opgestuurd, alvorens we je kunnen uitgenodigen voor een gesprek. Het gesprek is een gelegenheid om jou te leren kennen en omgekeerd een mogelijkheid voor jou om meer over ASF te weten te komen. Zo kun je beslissen of ASF de juiste organisatie voor jou is of niet, net zoals ASF moet kunnen inschatten of jij een geschikte kandidaat bent. Deze ontmoeting geeft ons ook de tijd om na te gaan welk project het beste bij jou past. De sollicitatiegesprekken vinden meestal plaats in het kantoor van ASF België.

Maart - Contract

Eind maart hebben we alle aanvragen doorgenomen en besluiten we welke sollicitanten weerhouden zullen worden als nieuwe vrijwilligers. Indien dit het geval is, zal je per mail van ons een contract ontvangen, waarin vermeld zal staan voor welk project je bent geselecteerd. We zullen je vragen dit contract binnen twee weken ondertekend terug te sturen. Mochten er te veel sollicitanten zijn, word je mogelijk op een wachtlijst geplaatst tot de definitieve beslissingen eind april.

Van april tot augustus – Bereid je vrijwilligersdienst grondig voor!

Benut de tijd tussen de bevestiging van je ASF-Vredesdienst en het begin ervan! Je kunt jezelf al goed voorbereiden op je vredesdienst voordat deze van start gaat. We raden je sterk aan je talenkennis zo goed mogelijk bij te schaven. We bieden tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een ASF-zomerkamp. Ook kun je ter voorbereiding op eigen initiatief vrijwilligerswerk gaan doen bij een sociaal project. Neem contact op met voormalige en/of huidige ASF-vrijwilligers. Bovendien raden we je ook aan al eens contact op te nemen met je toekomstige projectpartner.

Belangrijk!

  • Twee bewijsjes van een medisch onderzoek
  • Begin je zoektocht naar financiële sponsors

1 september - Begin van je Vredesdienst bij ASF

Je vredesdienst begint op 1 september en zal twaalf maanden duren. Het jaar begint met een voorbereidende workshop. Tijdens de vrijwilligersdienst zul je aan nog drie workshops meedoen.

ASF België vzw

Wens je meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Contact

ASF België vzw Vredesdienst
Jozef II-straat 174, 1000 Brussel
Tel : +32 (0)2 234 68 27
Fax : +32 (0)2 231 14 13
belgien[at]asf-ev.de