Welkom in Duitsland!
Doe een vredesdienst met ASF

ASF-vrijwilligers in Duitsland (generatie 2010-2011)

ASF-vrijwilligers in Duitsland (generatie 2010-2011)

ASF België ondersteunt kandidaten (woonachtig in België) die samen met andere internationale vrijwilligers een vredesdienst in Duitsland willen doen.

ASF België vzw vertegenwoordigt de Duitse organisatie Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF) in België. ASF organiseert internationale vrijwilligersdiensten die «vredesdiensten» worden genoemd. Door middel van de uitwisseling met onze partners zetten wij ons in voor vrede, wederzijds begrip en de bescherming van mensenrechten.

ASF werkt samen met partnerorganisaties in verschillende landen, waar de bevolking heeft geleden onder het nationaal-socialisme. De vredesdiensten zijn met name bedoeld voor vrijwilligers die historisch en politiek geïnteresseerd zijn. Vrijwilligers worden door ASF uitgebreid ondersteund bij de voorbereiding, maar ook tijdens en na de vrijwilligersdienst. 

ASF vindt het belangrijk om te begrijpen hoe de geschiedenis ons handelen en onze relaties met anderen vandaag de dag beïnvloedt. Daarom bieden we seminaries aan, waarin de oorzaken en de gevolgen van het nationaal-socialisme aan bod komen.

ASF-vrijwilliger Marie Defgnee (links) tijdens haar vredesdienst in het bureau van Aktion Sühnzeichen Friedensdienste in Berlijn

ASF-vrijwilliger Marie Defgnee (links) tijdens haar vredesdienst in het bureau van Aktion Sühnzeichen Friedensdienste in Berlijn

Op dit moment doen ongeveer twintig vrijwilligers uit onze partnerlanden een vredesdienst in Duitsland. Zij vormen een groep internationale vrijwilligers die vier keer per jaar samenkomen voor seminaries met een specifiek thema.

Daarnaast zijn er 130 Duitse vrijwilligers actief in Wit-Rusland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Israel, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Tsjechië, Oekraïne en de Verenigde Staten.

Een vrijwilligerdsdienst doe je niet helemaal alleen. Tijdens de seminaries heb je de kans om andere vrijwilligers te ontmoeten, met hen samen te werken en te discussiëren. Dit geeft je de kans om mensen te ontmoeten uit verschillende culturen met andere politieke en religieuze opvattingen.

Daarom zijn we op zoek naar open en sociale mensen, die bereid zijn om samen te werken en andere manieren van leven en denken te accepteren, mensen die bereid zijn naar de ander te luisteren, te leren en die zich willen engageren voor een betere wereld.

Woon jij in België en wil je samen met andere internationale vrijwilligers een vredesdienst in Duitsland doen? ASF België helpt je hierbij.

Meer informatie vind je op de website van onze Duitse partner Aktion Sühnezeichen Friedensdienste / Action Reconciliation Service for Peace via onderstaande links:

Peace Service with ARSP

Volunteer Service in Germany

 


ASF België vzw

Wens je meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Contact

ASF België vzw Vredesdienst
Jozef II-straat 174, 1000 Brussel
Tel : +32 (0)2 234 68 27
Fax : +32 (0)2 231 14 13
belgien[at]asf-ev.de