Tentoonstelling "Ballingschap in België"

Levensverhalen van vluchtelingen toen en nu

Vrijwilligers helpen mee bij schoonmaak van een voormalige schuilplaats

Geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in Dinant

ASF-Europadag 2017

Wanneer je een jaar als vrijwilliger in België woont en werkt, moet je natuurlijk ook een keer een kijkje nemen in de vele gebouwen, ruimtes en zalen van de Europese Unie. Dat deden we op 1 februari 2017. Lees hier Kathi's artikel over deze dag.

meer

Seminarie ASF-ers in Lommel

Het ASF-seminarie vond in december 2016 plaats op een bijzondere locatie: de Duitse militaire begraafplaats in Lommel. "Ik heb opnieuw gemerkt dat de scheiding tussen daders en slachtoffers niet zo gemakkelijk te maken is." Lees hier Katharina's bericht over het seminarie.

meer

Wat doet een ASF-vrijwilliger in België?

De vrijwilligers komen aan het woord en vertellen over hun vredesdienst bij ASF. Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Wat doen ze hier eigenlijk in België en hoe vinden ze het leven hier? Lees hier onder meer berichten van Katharina, Laura en Fritz, die in september 2016 aan hun vrijwilligersdienst zijn begonnen.

meer

"Paths of prejudice and justice"

Jeugdwerkers uit dertien verschillende landen namen deel aan een seminar in het Anne Frank Huis en het Joegoslavië-tribunaal over recht en onrecht in de twintigste eeuw

meer

EVS bestaat 20 jaar!

Twintig jaar geleden besloot het Europees Parlement een programma op te zetten voor een Europese vrijwilligersdienst. Dit jaar vieren we de twintigste verjaardag van EVS. Honderdduizend jongeren hebben sindsdien deelgenomen aan dit programma in 33 verschillende landen. Een gemeenschappelijk project dat uitgroeide tot een groot succes. ASF-coordinator Sara Mieth was een van eerste vrijwilligers.

meer

Tabitha's toespraak in het Fort van Breendonk

Vrijwilligster Tabitha Redepenning hield een inspirerende toespraak over de Vredesdiensten van ASF op de bijeenkomst van Vrienden en Projectpartners: "Als de laatste spreker van vandaag, zie ik het als mijn taak om een verband te leggen tussen al het goede werk dat ASF-vrijwilligers hebben verzet in België."

meer

Het kind van het twintigste konvooi

Het verhaal van Simon Gronowski

In 2016 en 2017 is« verzet » het jaarthema bij Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF). Reden genoeg om aandacht te besteden aan een unieke verzetsdaad in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog: de overval op het twintigste treinkonvooi bij Boortmeerbeek. Simon Gronowski, geboren in Brussel in 1931, wist als kind uit deze trein te ontsnappen.

meer

ASF België vzw

Voor meer informatie kunt u ons van maandag tot donderdag van 10 tot 16 uur bereiken:

Contact

ASF België vzw
Vredesdienst
Jozef II-straat 174
1000 Brussel
BELGIË
Tel: +32 (0)2 234 68 27
Fax: +32 (0)2 231 14 13
belgien(at)asf-ev.de

Mede mogelijk gemaakt door...

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Youth in Action Programma van de Europese Commissie.

meer

ASF België onderschrijft de doelstellingen van de No Hate Speech Movement Vlaanderen

mehr