Meld je aan voor een Vredesdienst in Duitsland!

Solliciteren kan tot 31 januari 2017

Op dit moment doen ongeveer twintig vrijwilligers uit onze partnerlanden een vredesdienst in Duitsland. Woon jij in België en wil je samen met andere internationale vrijwilligers een vredesdienst in Duitsland doen? De deadline om je aan te melden is 31 januari 2017.

meer

Tabitha's toespraak in het Fort van Breendonk

Vrijwilligster Tabitha Redepenning hield een inspirerende toespraak over de Vredesdiensten van ASF op de bijeenkomst van Vrienden en Projectpartners: "Als de laatste spreker van vandaag, zie ik het als mijn taak om een verband te leggen tussen al het goede werk dat ASF-vrijwilligers hebben verzet in België."

meer

Het kind van het twintigste konvooi

Het verhaal van Simon Gronowski

In 2016 en 2017 is« verzet » het jaarthema bij Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF). Reden genoeg om aandacht te besteden aan een unieke verzetsdaad in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog: de overval op het twintigste treinkonvooi bij Boortmeerbeek. Simon Gronowski, geboren in Brussel in 1931, wist als kind uit deze trein te ontsnappen.

meer

ASF-bijeenkomst in het Fort van Breendonk

Bijeenkomst van Vrienden & Projectpartners

De jaarlijkse „Bijeenkomst van Vrienden & Projectpartners” van ASF België is inmiddels echte traditie geworden: één keer per jaar ontmoeten projectpartners, vrijwilligers, medewerkers en vrienden van ASF België elkaar. Zo heeft iedereen de mogelijkheid meer te weten te komen over het werk van de verschillende projectpartners.

meer

Tussen gebedskleed en yogamat

Vrijwilligersdienst in het Adviescentrum Migratie

Clara Labus deed haar vredesdienst bij het Adviescentrum Migratie (voorheen Protestants Sociaal Centrum) in Antwerpen en vertelt: "Bij ons in de Vrouwenwerking kunnen vrouwen terecht om gewoon samen te praten en koffie te drinken tijdens de inloopmomenten en om samen te koken, te eten, te dansen en te vieren op dinsdagavond en op sommige feestdagen."

meer

ASF België vzw

Voor meer informatie kunt u ons van maandag tot donderdag van 10 tot 16 uur bereiken:

Contact

ASF België vzw
Vredesdienst
Jozef II-straat 174
1000 Brussel
BELGIË
Tel: +32 (0)2 234 68 27
Fax: +32 (0)2 231 14 13
belgien(at)asf-ev.de

Meld je nu aan!

Zomerkampen 2017

Twee weken werken, leren en geschiedenis beleven - tijdens onze zomerkampen ondersteun je joodse gemeentes, help je mee op gedenkplaatsen of in sociale projecten. Meld je nu aan!

meer

Mede mogelijk gemaakt door...

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Youth in Action Programma van de Europese Commissie.

meer

ASF België onderschrijft de doelstellingen van de No Hate Speech Movement Vlaanderen

mehr